Employment & Hiring

Ms. Carol’s GYMKIDS – Schedule of Classes

 

Schedule of Classes

Description of how Classes are categorized:

BEGINNER / INTERMEDIATE CLASSES: equivalent to Levels 1 – 3 in the USAG compulsory routines.

INTERMEDIATE / ADVANCED: equivalent to Levels 3 – 6 in the USAG compulsory routines.

PRE-SCHOOL GYMNASTICS: classes are generally equivalent to Levels 1 & 2, for ages 4 – 6 yrs.

TODDLER GYMNASTICS AGES 2-3 YEARS: classes focus on developmental skills. PARENT / CHILD class!

BEGINNER /
INTERMEDIATE

(60 minutes)

  • Mondays: 4:00 p.m.
  • Mondays: 6:00 p.m.
  • Mondays: 7:00 p.m.
  • Tuesdays: 5:00 p.m.
  • Wednesdays:  6:00 p.m.
  • Wednesdays:  7:00 p.m.
  • Thursdays: 5:00 p.m.
  • Thursdays: 7:00 p.m
  • Fridays: 4:00 p.m.
  • Fridays: 6:00 p.m.
  • Saturday: 10:00 a.m.
  • Saturday: 11:00 a.m.

INTERMEDIATE /
ADVANCED

(60 minutes)

  • Mondays: 5:00 p.m.
  • Tuesdays: 6:00 p.m.
  • Tuesdays: 7:00 p.m.  Power Tumble
  • Wednesdays: 5:00 p.m.
  • Thursdays: 6:00 p.m. Tumble
  • Fridays: 5:00 p.m.

PRE-SCHOOL
GYMNASTICS

(AGES 4-6) (60 min.)

  • Mondays: 6:00 p.m.
  • Tuesdays: 4:00 p.m.
  • Tuesdays: 6:00 p.m.
  • Wednesdays: 4:00 p.m.
  • Wednesdays: 6:00 p.m.
  • Thursdays: 4:00 p.m.
  • Thursdays: 6:00 p.m.
  • Thursdays: 7:00 p.m.
  • Fridays: 6:00 p.m.
  • Saturday: 10:00 a.m.

TODDLER
GYMNASTICS

Parent / Child (AGES 2-3) (55 min.)

  • Tuesdays: 9:00 – 10:00 a.m. & 10:00 – 11:00 a.m.
  • Saturdays: 9:00 a.m.

HOMESCHOOLERS
CLASS

(60 min.)(AGES 4-6) (7 & up)

  • Fridays: 10:00 a.m.
  • Fridays: 11:00 a.m.

PERFORMANCE CHOREO FOR GYMNASTIC DANCE

(SCHEDULED DATES WILL BE POSTED AT THE FRONT DESK AND EMAILED TO PARENTS. THE DATES WILL BE SCHEDULED BEGINNING 2 MONTHS PRIOR TO THE PERFORMANCE DATE.)

  •  AGES 7 & UP :
    THREE 2-HOUR CHOREOGRAPHY CLASS
    ONE   2-HOUR FINAL REHEARSAL
  • AGES 4-6 YEARS:
    TWO 2-HOUR CHOREOGRAPHY CLASS
    ONE 1-HOUR FINAL REHEARSAL

ACRO DANCE
(60 minutes)(ages 7 & up)

  • Tuesdays: 5:00 – 6:00 PM

SING & DANCE
(Ages 4-6)

  • Mondays: 4:00 – 5:00 p.m.

POM DANCE / HIP HOP COMBO
(60 minutes) (ages 8 & up)

  • Saturdays: 12:30– 1:30 p.m.

CHEER CLASS

  • Saturdays: 11am – 12:30 p.m. (90 minutes)(Ages 8 & up)
  • Weeknights: (60 minutes)
  • Tuesdays: 6:00 – 7:00 p.m. (Ages 7 & up)

TUMBLING CLASS
(60 minutes)

  • Mondays: 7.00 p.m.
  • Tuesdays: 7.00 p.m. (Power Tumble)
  • Thursdays: 6:00 p.m.

BEGINNER DANCE
BALLET & JAZZ COMBO

(Ages 4 – 6 Years)

  • Thursdays: 5:00 – 6:00 p.m.

BALLET & JAZZ
(Ages 7 & Up)

  • Mondays: 5:00 – 6:00 p.m.
  • Wednesday: 5:00 – 6:00 p.m.

HIP HOP
(60 minutes)(ages 8 & up)

  • Mondays: 6:00 -7:00 p.m.
  • Mondays: 7:00-8:00 p.m.
  • Thursday: 5:00 – 6:00 p.m. 5-7 year olds
  • Saturdays: 12:30 – 1:30 p.m. Combo with Pom Dance